YEPP - Young Executive Public Program

Hét leiderschapsprogramma voor de publieke sector

Ben je op zoek naar toptalent met enkele jaren werkervaring? Heb je toptalent in dienst dat je verder wilt ontwikkelen? Dan kun je vertrouwen op YEPP, het leiderschapsprogramma dat altijd een oplossing-op-maat biedt.

YEPP ondersteunt maatschappelijke organisaties bij het vinden, behouden en/of ontwikkelen van het beste managementtalent in de huidige krappe arbeidsmarkt. YEPP is een maatwerkconcept, maar de kern is altijd het vernieuwende leiderschapsprogramma dat getalenteerde (young) professionals, met minimaal 5 jaar werkervaring, ontwikkelt tot de toekomstige leiders voor de publieke sector.

YEPP is een uitdagend programma van 1 jaar waarin zowel de professionele als de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers centraal staat. De nadruk van het YEPP programma ligt op leiderschap, verandering, maatschappelijke innovatie en het strategisch inzetten van technologie.

YEPP werkt met Action Learning en moderne trainingsmethodieken die nauw aansluiten bij de wensen van generatie Y. Daarnaast dagen speciale opdrachten de deelnemers uit om het geleerde daadwerkelijk te vertalen naar de praktijk. Zodat je daar als organisatie per direct van profiteert.

Maatwerk

Young Executive Public Program (YEPP) is een maatwerk leiderschapsprogramma voor de publieke sector. Het programma kent drie maatwerkvarianten

YEPP & Projecten

Deze YEPP-variant past bij jouw organisatie als je tijdelijk een jonge getalenteerde projectleider zoekt die waarde toevoegt tijdens de verandering die jouw organisatie doormaakt. Een projectleider die in staat is mensen met verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar te verbinden. YEPP detacheert talent met minimaal 5 jaar werkervaring voor speciale opdrachten, projecten of tijdelijke vacatures (minimaal een half jaar). De talenten verbinden zich aan YEPP. In deze periode worden zij gedetacheerd bij opdrachtgevers in de publieke sector; dit verrijkt hun ervaring en maakt hen breed inzetbaar. Voordeel van deze variant is dat je (zonder financieel risico) kennismaakt met een jonge, zorgvuldig geselecteerde medewerker die je na afloop van het YEPP programma een dienstverband kunt aanbieden.

YEPP & Werving en Selectie

YEPP kan ook de volledige werving en selectie van toptalent met werkervaring voor jouw organisatie verzorgen. In deze variant treedt de Yepper in dienst bij jouw organisatie en neemt vervolgens deel aan het YEPP leiderschapsprogramma om zich razendsnel te ontwikkelen tot een leider die het verschil maakt. YEPP ontzorgt van begin tot eind, onze dienstverlening geven we vorm zoals jij dat wenst: jij bepaalt het aantal talenten dat we voor jouw organisatie werven evenals het moment van indienstreden. Belangrijk is dat de talenten binnen jouw organisatie (naast de reguliere werkzaamheden) enkele leerzame projecten kunnen volbrengen om een maximaal leerrendement te halen uit tweejarig YEPP programma.

YEPP Open Inschrijving

Ook wanneer je al voldoende talent in huis hebt, biedt YEPP een gerichte oplossing om talent te behouden en versneld te ontwikkelen tot de leiders van de toekomst. Deelnemen is eenvoudig: jij schrijft jouw opvallende medewerkers met talent voor leidinggeven in voor het YEPP-programma en wij zorgen ervoor dat zij in 1 jaar tijd uitgroeien tot coachende leiders voor jouw organisatie. Voorwaarde is dat de betreffende medewerker tijdens het traject (naast de reguliere werkzaamheden) enkele projecten kan volbrengen die aansluiten bij het programma, om zo het rendement van het YEPP programma te maximaliseren.

Nieuwe generatie leiders

YEPP staat voor een nieuwe generatie leiders die jouw organisatie verder brengt!

Voor welke variant je ook kiest, met YEPP als partner ontwikkelen talenten zich versneld tot gewaardeerde managers die veranderprocessen leiden en innovaties realiseren; leiders die niet schromen technologie in te zetten waar dat nodig is of voor de hand ligt.

Meer weten?

Neem contact op met René Leermakers, programmaleider YEPP, voor meer informatie over de mogelijkheden van dit leiderschapsprogramma. 

Alles nog eens rustig nalezen? Download hier de brochure. 

 

Aardoom & de Jong is in de volgende branches binnen de publieke sector actief:

Zorg

 • Ziekenhuizen
 • GGZ
 • VVT
 • Ouderenzorg
 • Jeugd

Onderwijs

 • PO
 • VO
 • MBO / ROC
 • HBO
 • WO
 • Opleidingsinstituten

ZBO's

Decentrale overheid

 • Gemeenten
 • Provincies
 • Waterschappen

Rijksoverheid

Rechtbanken

Goede doelen
Woningbouwverenigingen

Cultuur

Welzijn

Onze relaties

Unilever VION Jumbo Sligro Heineken tempo-team